Vasárnapig tart az indiánnyár. Utána fokozatos lehűlés kezdődik.

A következő napokban nagyjából egy hónapot ugrik vissza az időjárás. Augusztus végének megfelelő kellemes, későnyárias hangulatú idő lesz. A jövő hét elején aztán lassanként visszatér az ősz.

Csütörtöktől – szombatig többnyire napos indiánnyárra van kilátás kevés felhővel. Az éjszakák egyre enyhébbek lesznek, délutánonként pedig általában 25 fok körüli hőmérséklet várható.

Vasárnap eleinte még marad a napos idő, majd délután egy nyugat felől közeledő hidegfront miatt már egyre több felhő érkezhet fölénk, és a Dunántúlon elszórtan záporok, zivatarok alakulnak ki. Nyugaton 20-22 fokra, az ország nagy részén még 25 fok körüli melegre van kilátás.

Hétfőn átvonul felettünk a hidegfront. Gyakori erős felhősödésre, elszórtan záporokra kell számítani. A hőmérséklet az ilyenkor szokásos, 20 fok közelébe esik vissza.

Október 4-9-e között már az átlagosnál kissé hűvösebb, őszies időjárás valószínű hideg éjszakákkal és mérsékelten meleg nappalokkal. Október 6-7-e környékén van esély többfelé csapadékra.