A jövő hét közepére erős lehűlés jön

Vasárnapig tart az indiánnyár. Hétfőtől egyre hidegebb időszak veszi kezdetét. A jövő hét közepén már az átlagosnál jóval hidegebb napok várnak ránk.

Az előttünk álló hétvégén idén utoljára élvezhetjük a nyárias hangulatú időjárást. Szombaton még nyoma sem lesz az igazi ősznek. A sok napsütés hatására délutánra 25 fok köré melegszik a levegő.

Vasárnap a középső és keleti megyékben eleinte marad a napos idő, majd egy nyugat felől közeledő hidegfront hatására délelőtt még csak a Dunántúlon, délutántól már máshol is egyre több felhő lesz az égen, és nyugat felől egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar. A Dunántúlon 20 fok körül, ettől keletre még 25 fok közelében alakul a hőmérséklet.

Hétfőn gyakran felhős, szeles idő lesz többfelé esővel, záporokkal. Elkezdődik a lehűlés. Délután 18-19 fok körüli értékeket mérhetünk.

Keddtől – péntekig több hullámban egyre hidegebb levegő zúdul térségünkbe. Eleinte 15, majd a hét második felében délután is csupán 10-12 fok körüli hidegre van kilátás. A kevés napsütés mellett gyakran borongós, szeles idő várható, kezdetben elszórtan, csütörtök-péntek környékén többfelé esővel, záporokkal. A jövő héten beköszönt tehát az igazi ősz.