Az átlagosnál hidegebb lehet az október nagy része

Az asztrológiai prognózisok szerint az idei október összességében az átlagosnál hidegebb időt hozhat. Lesznek ugyan enyhébb időszakok is, de emellett a hűvös, változékony, csapadékra hajló időjárás lehet túlsúlyban.

Tartósnak ígérkezik az elmúlt napokban kezdődött hideg időjárás. A mélypont 6-án, csütörtökön lesz, amikor egész nap 10 fok körüli, novemberi hőmérsékletekre van kilátás, és sokfelé várható kiadós eső (északon, a legmagasabb hegycsúcsainkon akár havaseső, havazás is lehet.)

7-8-án szárazabb, a csütörtökinél pár fokkal enyhébb levegő lesz felettünk, de még így is is hidegebb lesz az ilyenkor szokásosnál, sőt helyenként megjelennek az éjszakai fagyok is.

Október 9-10-e körül ismét többfelé várható eső, zápor.

Október 10-13-a között kis eséllyel átmenetileg melegebb levegő érkezhet térségünkbe, de jelentős felmelegedés még mindig nem valószínű, és marad a változékony, csapadékra hajló idő.

A hónap közepén aztán ismét erősebb lehűlésre és szeles, csapadékos, kellemetlen időjárásra van esély, majd október 18-22-ig jöhetnek az átlagosnál melegebb, száraz napok.

Az október 23-30-a közötti periódusban újra inkább a csapadékos, változékony, hűvös tendenciára utaló jelzések vannak túlsúlyban. Összességében tehát az átlagosnál hidegebb lehet az idei október.