Három esős nap következik

A következő napokban sokfelé várható eső, helyenként jelentős mennyiségben. Október 23-án aztán átmenetileg szárazabbra, nyugodtabbra fordul az idő, majd a jövő hétre újra a változékonyság lesz a jellemző.

Csütörtökön nyugat felől egyre többfelé várható eső, főleg a Dunántúl északi felén kiadós mennyiségű csapadék hullhat. A csapadék legkésőbb a keleti területekre érkezik meg, ahol eleinte még lehet kevés napsütés is. Az ország nagy részén csak 10 fok körül, a keleti megyékben még 15 fok környékén alakulnak a maximumok.

Pénteken ismét borongós, gyakran esős időnk lesz, ekkor főleg keleten számíthatunk jelentősebb csapadékra. Délután 10-11 fok várható.

Szombaton a nap első felében még többfelé lehet újabb eső, zápor, majd délután nyugat felől elkezd megszűnni a csapadék, és felszakadozik a felhőzet. 10-15 fok között alakul a hőmérséklet.

Október 23-án, vasárnap az időnkénti felhősödés mellett már hosszabb napos időszakokban bízhatunk, és délutánra 15 fok köré melegszik a levegő. Ekkor már csak kis eséllyel fordulhat elő egy-egy gyenge zápor.

Október utolsó hetében alapvetően változékony, szeles, gyakran csapadékos időjárás várható. A hét elején az átlagosnál melegebb idő valószínű, majd szerdától ismét lehűlés jelei körvonalazódnak.