Hétvégén szárazabbra fordul az idő

A szürke, esős napok után szombattól végre javulás kezdődik. Vasárnaptól – keddig már az átlagosnál melegebb, többnyire száraz időjárásra számíthatunk.

Péntek délután még sokfelé, az esti óráktól viszont már egyre inkább csak a Dunától keletre, majd éjszaka már csak a keleti megyékben várható eső. Főleg keleten még továbbra is hullhat kiadós mennyiségű csapadék. 10-12 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szombaton nyugat felől egyre nagyobb területen kezd el csökkenni a felhőzet, és egyre hosszabb időszakokra süt ki a Nap. Délelőtt keleten még borongós, esős idő lesz, majd délután már ott is előbújik a Nap. 12-13 fok körül tetőzik a hőmérséklet.

Vasárnap a hűvös párás, helyenként ködös hajnal után délután kellemes időre számíthatunk 15 fok körüli maximumokkal. A napsütést ugyan gyakran zavarják felhők, de ezekből nagyon kis eséllyel fordulhat elő helyenként gyenge zápor.

Hétfőn és kedden az átlagosnál melegebb, szeles időjárásra számíthatunk. Délutánonként 16-18 fok körül alakul a hőmérséklet. A gyakori erős felhősödésből kedd estig csapadék csak elvétve valószínű, többnyire száraz marad az idő.

Szerdán érkezik egy hidegfront erős széllel, többfelé esőkkel, záporokkal. A front mögött a hét második felében már az átlagosnak megfelelő október végi időjárás valószínű.

A következő csapadékzóna várhatóan október 29-e környékén éri el térségünket.