Két hűvösebb nap után a hétvégén erős felmelegedés jön

Változékonyan alakul a következő egy hét időjárása. A szerdai hidegfront után két hűvösebb, nyugodtabb nap vár ránk, majd a hétvégén ismét egyre melegebb, de egyúttal nedvesebb léghullámok érkeznek fölénk, amit a jövő hét első felében újabb lehűlés követ.

Csütörtökön észak felől elkezd csökkenni a felhőzet, egyre hosszabb időszakokra süt ki a Nap, de főleg délnyugaton, délen tovább maradhat felhős az ég, és itt még kialakulhat egy-egy gyenge zápor. Friss, tiszta idő lesz, délután 10 fok körül alakul a hőmérséklet.

Péntek hajnalban a derült, szélcsendes égbolt alatt az ország nagy részén gyenge fagyra van kilátás, délután többnyire napos, mérsékelten meleg idő lesz 9-10 fokos hőmérséklettel.

Szombaton az erős déli széllel meleg levegő érkezik fölénk, délután már 10-16 fok közötti értékeket mérhetünk. Délutántól egyre több felhő zavarhatja majd a napsütést.
Vasárnap és hétfőn továbbra is tavasziasan enyhe, 15 fok körüli, azonban gyakran felhős időjárás várható ismétlődő esőkkel, záporokkal.

Jövő hét keddtől erős lehűlésre van kilátás, visszatérnek a novemberi hőmérsékletek, sőt a hét közepétől  már koratélies hőmérsékletekre is van esély.