Az enyhe, esős hétvégét jövő héten erős lehűlés követi

Hétvégén az erős déli széllel jelentős felmelegedés és kiadós esők jönnek, majd a jövő héten markáns lehűlésre, koratélies hangulatú időjárásra van kilátás.

Szombaton a nap első felében még kisüt néhány órára a Nap, majd délutántól egyre több felhőre, és egyre többfelé esőre, záporokra számíthatunk. Az erős déli széllel meleg levegő érkezik fölénk. Főleg a Dunántúlon és délen 15 fok körül, máshol 10 fok közelében alakul a hőmérséklet.

Vasárnap borongós, gyakran esős, de tavasziasan enyhe idő lesz. Hajnalban 10, délután 11-16 fok közötti hőmérséklettel, sőt délkeleten akár 18-19 fok is lehet.

Hétfőn fokozatosan csökken a felhőzet, egyre kevesebb helyen várható csapadék. Északnyugaton 9-10, délkeleten még 14-15 fok lesz.

Keddtől – vasárnapig már gyakran felhős, szeles, az átlagosnál hidegebb időjárásra van kilátás, több alkalommal is lehet eső, zápor, amit főleg a hegyekben, illetve a nyugati és északi területeken rövid időre akár síkvidéken is havaseső, havazás válthat fel. A hét közepétől megjelennek az éjszakai fagyok, és napközben is csupán 6-7 fok körüli koratélies hidegre van kilátás.