Tovább hűl az idő. A hegyeinkben ezen a héten már többször is havazhat.

Koratéliesen hideg időjárást hoz az előttünk álló 7 nap. Kedden a Dunántúl magasabb fekvésű vidékein fordulhat elő havaseső, havazás. Hétvégén viszont már akár síkvidéken is láthatunk helyenként hópelyheket.

Kedden kevés napsütés eleinte az északi-északkeleti megyékben lehet. Dél felől fokozatosan beborul az ég, és eleinte délen-délnyugaton, délutántól már a középső országrészben is többfelé számíthatunk esőre, záporra. A Dunántúli-középhegységben és az Alpokalján az esőt havaseső, havazás váthatja fel. A Dunántúlon napközben is csupán 4-7 fok között, az ország többi részén 8-10 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán nyugat felől egyre többfelé szakadozik fel a zárt felhőtakaró, de a keleti megyékben délelőtt még van esély esőre, záporra. Reggel 0, délután 7-8 fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön gyakran lesz felhős az ég, és helyenként előfordulhat kisebb eső, zápor, a hegyekben hózápor. A gyengén fagyos reggel után délután is csak 7 fok körüli értékeket mérhetünk.

Pénteken ismét egy erősebb csapadékzóna közelít felénk. Beborul az ég, és főleg délutántól egyre többfelé kezdődik eső, amit az éjszakai óráktól eleinte a hegyekben, később akár az északi, északnyugati megyékben is havaseső, havazás válthat fel.

Szombaton hajnalban és délelőtt sokfelé van esély esőre, ami főleg az északi és nyugati megyékben már akár síkvidéken is havaseső, hó formájában hullhat. Délután is csupán 5 fok körüli koratélies hideg várható.

Vasárnap is marad az átlagosnál hidegebb, csapadékra hajló idő. Kisebb enyhülés a november 14-ei  holdtölte után érkezhet.