Hétvégén a mainál még több helyen láthatunk hópelyheket

Ma a Dunántúl nyugati és északi felén helyenként már síkvidéken is havazott. A következő nagyobb csapadékzóna a hétvégére érkezik, amelyből még több helyen van esély az eső mellett havasesőre, hóra.

Szerdán hajnalban eleinte a középső, majd egyre inkább a keleti területeken várható eső, zápor. A magasabban fekvő területeken továbbra is van esély havazásra, havasesőre. Szerdán napközben nyugat felől már csökken a felhőzet, egyre többfelé süt ki legalább rövid időre a Nap, legkésőbb a keleti területeken. Reggel nyugaton lehet gyenge fagy, máshol kevéssel fagypont felett lesz a hőmérséklet. Délután pedig 7 fok körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtökön ismét sok felhő borítja majd az eget, és  elszórtan előfordulhat kisebb eső, zápor, a hegyekben hózápor. Hajnalban 0, délután 6-7 fok környékén alakul a hőmérséklet.

Pénteken eleinte még lehet kevés napsütés, majd délnyugat felől fokozatosan beborul az ég, és a délutáni óráktól egyre többfelé kezdődik eső, amit éjszaka a Dunántúlon már több helyen havaseső, hó válthat fel.

Szombaton hajnalban és délelőtt sokfelé valószínű csapadék. Főleg a Dunántúlon és az északi megyékben van esély arra, hogy az eső mellett hópelyheket is lássunk. Napközben aztán fokozatosan kelet felé halad a csapadékzóna, és ekkor már elsősorban északkeleten, és az Északi-középhegység térségében keveredhet az esőcseppek közé hó is. Délután is csupán 5 fok körüli koratélies hideg várható.

Vasárnap gyakran lesz felhős az ég, de csapadékra már kicsi az esély. Továbbra is marad a hideg idő.

A jövő hét első felében ismét nedvesebb, de egyúttal a korábbiaknál enyhébb levegő érkezik fölénk.