Sok csapadék, főleg nyugaton havazás lesz a hétvégén

Igazi télies időt hoz a hétvége. Péntek estétől szombat estig sokfelé hullik kiadós eső, amit a Dunántúlon és északon egyre inkább havaseső, havazás válthat fel.

Pénteken délután nyugat felől tovább növekszik a felhőzet, de főleg a középső és keleti területeken még lesznek hosszabb napos időszakok, és helyenként kevéssel 10 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet. A késő délutáni óráktól a Dunántúlon egyre többfelé kezdődik esőzés.

Szombaton hajnalban az eső fokozatosan az egész országra átterjed, sokfelé kiadós mennyiség hullhat. Eleinte az Alpokalján majd napközben már a Dunántúlon, később az északi határ mentén is egyre többfelé havaseső, havazás váltja fel az esőt, miközben az északiasra forduló szél egyre erősebb lesz.  Délután is csupán 1-6 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap nyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, azonban eleinte keleten, északkeleten még lehet vegyes halmazállapotú csapadék.  Hajnalban már többfelé lesz gyenge fagy, és délután is 4 fok körüli, télies hideg várható.

A jövő hét első fele csendes, párás, hideg, koratélies hangulatú napokat hoz, fagyos éjszakákkal és 5 fok körüli nappalokkal. Kevés csapadék a hét közepén lehet.

A hét második felében enyhül kissé az idő, és főleg péntek-szombat környékén van esély többfelé csapadékra. Úgy tűnik, hogy az enyhülés nem lesz jelenetős és tartós. November 22-e után ismét egyre hidegebb léghullámok közelíthetnek felénk.