A jövő hét elejére erős lehűlés jön

Vasárnapig még folytatódik az átlagosnál melegebb idő, majd a jövő hét elejére erős lehűlés valószínű, téliesre fordul az időjárás.

Szerdától-péntekig továbbra is csendes, eseménytelen időjárás lesz. Éjszakánként egyre nagyobb területeken képződik pára és köd, ami eleinte főleg az ország északkeleti, keleti felén, később már a középső megyékben is egyre többfelé napközben is megmaradhat. Éjszakánként kevéssel fagypont felett, délutánonként a napsütéses, derült részeken 10-15 fok között, a tartósan felhős, párás területeken ugyanakkor 5-10 fok között alakul a hőmérséklet.

A hétvégén egy tőlünk délnyugatra található ciklon felhőzete közelíti meg térségünket, így a gyakran megnövekvő felhőzetből péntek délutántól kezdődően főleg a nyugati és déli megyékben fordulhat elő elszórtan eső, zápor, de a csapadék mennyisége még nagyon bizonytalan. Az viszont biztos, hogy vasárnapig marad az átlagosnál enyhébb időjárás, 10 fok körüli maximumokkal.

A jövő hét első felében északias áramlással hideg, sarkvidéki eredetű levegő érkezik fölénk. Az éjszakák erősen fagyosak lesznek, és délutánonként is csak 2-3 fok körüli télies hideg valószínű. Úgy tűnik, hogy száraz lesz az idő, inkább csak helyenként fordulhat elő hószállingózás vagy hózápor.

December 3-5-e között ismét nagyobb esély van csapadékra, de ennek halmazállapota egyelőre még bizonytalan.