Még két enyhe nap, aztán jön a lehűlés

November utolsó hétvégéjén még kitart a viszonylag enyhe időjárás, hétfőtől azonban megérkezik a télies idő fagyos éjszakákkal és hideg nappalokkal.

Szombaton csendes, eseménytelen idő lesz. Néhány órára az ország nagy részén kisüt a Nap. Inkább csak északkeleten és délnyugaton lehetnek tartósan felhős területek. Reggel 3, délután 10 fok körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnap eleinte sok felhő lesz felettünk, és helyenként előfordulhat kisebb eső, zápor. A délután második felében a megerősödő északnyugati széllel elkezdődik a felhőzet felszakadozása és a száraz, sarkvidéki eredetű hideg levegő beáramlása a Kárpát-medencébe. A déli órákra még 10 fok köré melegszik a levegő, majd késődélutántól erős lehűlés várható.

Hétfőn már szeles, téliesen hideg napunk lesz napsütéssel, időnként felhőkkel, amelyekből inkább csak északkeleten fordulhat elő egy-egy hózápor vagy hószállingózás. Reggel 0, délután 4 fok körül alakul a hőmérséklet.

Kedden és szerdán hajnalban már országos fagyra van kilátás: -2,-7 fok közé süllyed a hőmérséklet, sőt a szélcsendes, derült helyeken akár -8,-10 fokot is mérhetünk. Délutánonként +3 fok körüli télies hideg várható.  Többnyire száraz idő lesz, inkább csak kedden van kis esély továbbra is északkeleten hószállingózásra.

Csütörtökön és pénteken északnyugat felől nedvesebb és pár fokkal enyhébb levegő érkezik. Elszórtan számíthatunk vegyes halmazállapotú csapadékra: eső, havaseső, havazás egyaránt előfordulhat.