Lesz-e hó Mikuláskor?

Decemberhez közeledve egyre gyakrabban merül fel a kérdés, hogy szánon érkezik-e majd a Mikulás. Lássuk, mit mutatnak az előrejelzések 2016. december 6-ára!

Jelenleg úgy tűnik, hogy Mikulás napján Magyarország térségében száraz, hideg időjárás valószínű. Hajnalban az ország nagy részén erősen lehűlhet majd a levegő: -5 fok körüli fagyokra van kilátás. Sőt a fagyzugos helyeken akár -10 fokig is süllyedhet a hőmérő higanyszála, és délután is csupán kevéssel 0 fok feletti hőmérsékleteket mérhetünk majd.

December 5-én Északkelet-Európában okozhat többfelé havazást egy ciklon. A hóimádóknak némi reményt adhat, hogy ennek a ciklonnak a felhőzete 6-án benyúlhat a Kárpát-medence északkeleti területei fölé is, de a jelenlegi számítások szerint nagyon kis valószínűséggel okozhat hószállingózást vagy gyenge hóesést ebben a térségben.  A valószínűbb az, hogy az ország nagy részén száraz, hideg időjárás uralkodik majd. Az alacsony hőmérséklet miatt tehát a télies hangulatú idő egyre biztosabbra vehető, összefüggő hótakaróra ugyanakkor egyelőre kicsi az esély.