A viharos péntek után száraz, csendes, egyre hidegebb napok következnek

Pénteken délután még marad a kellemetlen időjárás, sokfelé kell viharos szélre számítani. A szeles időben a felhőátvonulásokból elszórtan záporok, hózáporok alakulnak ki, de már egyre hosszabb időszakokra süt ki a Nap. Délutánra 6-8 fok köré melegszik a levegő, azonban az erős szél miatt a hőérzet ennél több fokkal alacsonyabb. A késő délutáni-esti óráktól fokozatosan gyengül a légmozgás.

Szombaton hajnalban kiderül felettünk az ég, és tovább csillapodik a szél, így az ország nagy részén -1,-4 fok közé hűl a levegő. Délután napos, de hűvös idő lesz 4-5 fok körüli maximumokkal. Már csak időnként élénkül meg a szél.

Vasárnap továbbra is csendes, többnyire napsütéses időjárás valószínű. Tovább hűl a levegő: hajnalban -2,-7, délután +3 fok körüli hőmérséklet várható.

Hétfőtől-csütörtökig folytatódik a csendes, száraz, télies hangulatú idő, erősen fagyos éjszakákkal és hideg, kevéssel 0 fok feletti nappalokkal.  A hét közepétől egyre többfelé képződhet pára és köd, ami helyenként napközben is megmaradhat. A jövő hétvégén kisebb enyhülés jöhet.