Még ezen a héten sem lesz nagy havazás

Az elmúlt napokban kezdődött csendes, eseménytelen időjárás a hét végéig kitart. Péntektől ugyan kissé enyhül az idő, de jelentős változás még nem valószínű.

Hétfőtől – péntekig nagyon egyhangú lesz az időjárásunk. Az erősen fagyos, párás, ködös reggelek után délutánonként általában 4-5 fok közelében alakul majd a hőmérséklet. A felhős időszakok mellett minden nap számíthatunk több órás napsütésre, de főleg az ország középső és északkeleti felén helyenként egész nap megmaradhat a pára, illetve a köd. Ezeken a területeken napközben is fagyni fog. Marad a száraz idő, esetleg helyenként színesítheti kisebb hószállingózás vagy szitálás az időjárást.

Hétvégén annyi változást tapasztalhatunk, hogy néhány fokkal enyhül az idő. Az éjszakai fagyok szelídülnek, napközben pedig főleg a Dunántúlon és a középső megyékben már inkább az 5-10 fok közötti maximumok válnak jellemzővé, de északkeleten továbbra is 0 fok közelében maradhat a hőmérséklet.

Jelentősebb változás a jövő hét első felében, a következő telihold előtt kezdődhet. Ekkor már többfelé van esély csapadékra, egyelőre még valószínűbb, hogy  inkább eső formájában, utána pedig lehűlés jelei látszanak.