Hétvégén kisebb enyhülés, majd jövő hét elején erős lehűlés jön

Továbbra is szinte biztos, hogy ezen a héten még marad az eseménytelen, eleinte hideg, a hétvégén kissé enyhébb időjárás. A jövő hét első felében aztán észak felől ismét sarkvidéki léghullámok érkeznek.

Szerdán és csütörtökön sem lesz jelentős változás: keményen fagyosak, több helyen párásak, ködösek lesznek a reggelek, délutánonként pedig +3 fok körül alakul a hőmérséklet. A napos időszakokat csak időnként zavarják felhők, illetve csak helyenként – főleg keleten, északkeleten – maradhat tartósan párás, ködös az idő. Ezeken a területeken azonban napközben is fagyni fog.

Péntektől – vasárnapig továbbra is marad a csendes, nyugodt idő, de pár fokkal melegszik a levegő: a fagyok kicsit enyhülnek, a maximumok pedig 6-8 fok köré emelkednek.

Egyre valószínűbb, hogy hétfőn érkezik egy hidegfront erős északias széllel, záporokkal,  majd később hózáporokkal. A front mögött keddtől sarkvidéki eredetű hideg léghullámok árasztják el térségünket. Egyelőre úgy tűnik, hogy a száraz időjárás valószínűsége nagyobb, azonban december 15-16-a környékén érintheti térségünket egy csapadékzóna, amely akár havazást is okozhat. (Ennek a valószínűsége néhány napon belül pontosabban látszik majd.)