Néhány napra megenyhül az idő

A hideg, több helyen tartósan párás, fagyos napok után pénteken már enyhébb léghullámok érkeznek térségünkbe. Hétvégén az átlagosnál néhány fokkal melegebb, továbbra is nyugodt idő lesz. A jövő hét elején aztán erős lehűlés kezdődik.

Pénteken napközben A Dunántúlon és a középső országrészben egyre nagyobb területen szakadozik fel a felhőzet, és kisüt néhány órára a Nap. Az északkeleti, keleti megyékben ugyanakkor továbbra is tartósan borongós, párás maradhat az idő. A borult tájakon 0 fok közelében, az ország nagy részén viszont már 5-9 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton sem lesz nagy változás. Továbbra is északkeleten, illetve esetleg délnyugaton lehetnek tartósan felhős, ködös vidékek, míg az ország többi részén változóan felhős-napos időjárásra van kilátás. Északkeleten 2, máshol 5-10 fok várható.

Vasárnap megélénkül a nyugatias szél, így az addig tartósan ködfelhős vidékeken is kisüthet néhány órára a Nap. hajnalban 0, délután 7-8 fok köré melegszik a levegő.

Hétfőn megerősödő északnyugati széllel, záporokkal, a hegyekben hózáporokkal hidegfront érkezik. Egyelőre még 6-7 fokos maximumokra van kilátás.

A hidegfront mögött keddtől több hullámban sarkvidéki eredetű, egyre hidegebb léghullámok érkeznek fölénk. A hideg levegő többnyire száraz lesz, de továbbra is van esély rá, hogy a hét közepén egy csapadékzóna érint bennünket, ami havazást, hózáporokat okozhat. A jövő hét második felében már kemény, télies időre van kilátás egész napos fagyokkal.