Jövő héten visszatér a hideg, télies idő

Vasárnap az ország nagy részén hosszabb napos időszakok lesznek, és 5-12 fok közötti enyhe időjárás várható, de az északkeleti megyékben még mindig maradhat egy-egy tartósan borult, párás terület, ahol nem emelkedik 5 fok fölé a hőmérséklet. Késődélutántól északnyugat felől felhősödés kezdődik, és megélénkül a nyugati, északnyugati szél.

Hétfőn megérkezik a hidegfront. Gyakran beborul az ég, elszórtan esők, záporok, késődélutántól északon és a hegyekben hózáporok fordulnak elő. Az északnyugati szél gyakran megerősödik. Még marad az enyhe idő: délután 6 fok köré melegszik a levegő, de estétől erős lehűlés kezdődik.

Kedden a front mögött visszaesik a hőmérséklet. Már csak 0-4 fok között lesznek a maximumok. Felszakadozik a felhőzet, kisüt több órára a Nap, és fokozatosan mérséklődik a szél.

Szerdán a fagyos hajnal után délután kevéssel 0 fok fölött alakul a hőmérséklet. Eleinte még marad a napos idő, majd délutántól egyre több felhő érkezik fölénk, és az esti óráktól az északi megyékben már eső, havaseső, havazás előfordulhat.

Csütörtökön főleg a nap első felében többfelé van esély vegyes halmazállapotú csapadékra: az északi és északkeleti megyékben inkább havazás, míg az ország többi részén eső, havaseső, hó egyaránt lehet. Reggel 0, délután 1-6 fok várható.

Péntektől észak-északkelet felől a korábbiaknál is hidegebb, sarkvidéki eredetű léghullámok érkeznek fölénk. Kemény éjszakai fagyokra és napközben is 0 fok körüli, vagy kevéssel az alatti hőmérsékletekre van kilátás.