Karácsony után egyre hidegebbre fordul az idő

A tegnap kezdődött enyhülés rövid ideig tart. 27-étől ismét fokozatos lehűlés kezdődik. Az év utolsó napjaira visszatér a fagyos, télies idő.

December 26-án, hétfőn lesz a hét legenyhébb napja. Az ország nagy részén az élénk légmozgás hatására kitisztul a levegő, és hosszabb napos időszakokra számíthatunk. Kellemesen enyhe időnk lesz, 6-11 fok közötti maximumokkal. Emellett az ország északkeleti, keleti megyéiben szokás szerint továbbra is maradhatnak tartósan párás, borongós vidékek, ahol nem emelkedik 5 fok fölé a hőmérséklet.

Kedden egy hidegfront vonul át felettünk. A néhány órás napsütés után főként délutántól gyakori felhősödésre, erős szélre, helyenként záporokra, hózáporokra van kilátás. Reggel 0, délután 6 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szerdán továbbra is szeles időnk lesz, a Dunántúlon több helyen esővel, havasesővel, később kisebb havazással. Az ország nagy részén a felhőátvonulásokból csak elszórtan valószínű hózápor, zápor. Lassan tovább csökken a hőmérséklet, délután már csak 4-5 várható.

Csütörtökön fokozatosan mérséklődik a szél, de még tiszta, többnyire napos, friss idő lesz. Reggel -4, délután +3 fok körüli hőmérséklettel.

Péntektől – hétfőig ismét leáll a légmozgás, egyre nagyobb területen válik tartósan párássá, borongóssá az idő. Napközben sem lesz melegebb 0 foknál.

Január 3-a körül egy hidegfront érkezése valószínű, amelyből jó eséllyel többfelé fordulhat elő kisebb hóesés, illetve hózáporok. Valószínűleg ezt követően is folytatódik hideg, igazi télies időjárás.