Fagyos, párás, eseménytelen idővel búcsúzik 2016

A következő napokban a felettünk lévő hideg levegő nyugalomba jut, a szél fokozatosan mérséklődik. Az éjszakák egyre zordabbak, a nappalok egyre hidegebbek lesznek. Mindeközben pedig ismét párássá, ködössé válik a levegő.

Csütörtökön hajnalban már ismét országos -1,-7 fok közötti fagy várható, majd napközben szép, napsütéses időjárás alakul ki. A szél fokozatosan mérséklődik, délután már csak 0-5 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken hajnalban tovább gyengül a légmozgás, így már több helyen képződhet sűrű köd, aminek egy része helyenként napközben is megmaradhat, de az ország nagy részén még kisüthet több órára a Nap. Reggel -7, délután +1 fok körüli télies hideg várható.

December 31-én, szombaton hajnalban a korábbiaknál még több helyen válik tartósan ködössé, borongóssá az időjárás. Már csak kevés helyen láthatjuk meg a Napot. Az ország nagy részén egész nap 0 fok körül vagy kevéssel az alatt marad a hőmérséklet.

Január 1-jén, vasárnap hajnalban és napközben is országszerte borongós, párás, több helyen tartósan ködös lesz a levegő, csak kevés helyen süthet ki a Nap. Helyenként zúzmarás köd, kisebb hószállingózás, ónos szitálás is kialakulhat. Reggel -5, délután -1 fok körüli fagyra van kilátás.

2017 első hetében észak felől több hullámban hideg, sarkvidéki eredetű levegő érkezhet fölénk, erős széllel, hózáporokkal, kisebb havazásokkal, és az ország egy részén összefüggő hótakaró kialakulására is van esély.