Január végéig kitarthat a nyugodt, hideg idő

A következő 10 napban jelentős felmelegedésre nem nagyon van esély. Nagy valószínűséggel továbbra is fagyos, hideg, többnyire csendes időre van kilátás.

Csütörtökön és pénteken száraz, hideg levegő érkezik fölénk. A derült, hófedte tájakon éjszakánként ismét -20 fok közelébe süllyedhet a hőmérséklet, de az ország nagy részén a -10 fok körüli fagyok lesznek jellemzőek. A hajnalban képződő pára és ködfoltok még az ország nagy részén feloszlanak. Délután a sok napsütés ellenére is csupán 0,-5 fok közötti hőmérsékletekre van kilátás, de egy-két tartósan ködös vidéken ennél is hidegebb lehet.

Január 21-25-e között egyre többfelé képződhet pára és köd, illetve zúzmarás köd, ami egyre nagyobb területen napközben is megmarad. Az ország nagy részén egész napos tartós fagyokra van kilátás. Csak kis körzetekben emelkedhet kevéssel 0 fok fölé a hőmérséklet, ahol kisüt a Nap. Hószállingózás, szitálás előfordulhat, de jelentős csapadék nem valószínű.

Az első időjárási front január 26-28-a között érintheti térségünket. Legkorábban ekkor van esély arra, hogy megmozduljon a légkör és kissé emelkedjen a hőmérséklet.