Legkorábban február elején kezdődhet jelentősebb időjárás-változás

Továbbra is tartósnak ígérkezik a fagyos, párás, eseménytelen, télies idő. Ebben az időjárási helyzetben legkorábban február első napjaiban kezdődhet változás.

Kedden hajnalban -6,-15 fok közé süllyed a hőmérséklet, és ismét párássá, ködössé válik a levegő. Napközben az ország nagy részén továbbra is borongós idő lesz, de kissé élénkül a légmozgás, ezért kevésbé lesz párás a légkör. Legnagyobb eséllyel a Dunántúl északi felén a Nap is kisüthet. Délután is csupán 0,-6 fok közötti hideg lesz.

Szerdán és csütörtökön az időnként megélénkülő szél hatására átmenetileg csökken a borongós, ködös területek aránya, így hosszabb napos időszakokban bízhatunk, de továbbra is marad a hideg, száraz, eseménytelen időjárás. Éjszakánként -7,-10, délutánonként a napos tájakon 0, míg a borongós területeken -5 fok körüli hőmérséklet várható.

Péntektől – január végéig ismét egyre kiterjedtebb ködfoltokra, borongós, párás, tartósan fagyos, nyirkos időjárásra van kilátás.

Legkorábban február első napjaiban kezdődhet változás:

A február 1-3-a közötti időszakban még csak kis eséllyel, a február 4-ei holdfázis-váltás után pedig már nagyobb valószínűséggel érik el térségünket időjárási frontok, amik végre kisöpörhetik az itt lévő hideg, szmogos levegőt, és átmenetileg megenyhülhet az időjárás.