Egyre valószínűbb, hogy jövő héten jön az enyhülés

Ahogy már korábban is megírtuk, február elejére változás jelei körvonalazódnak. Egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy a tartósan eseménytelen, átlagosnál hidegebb időszakból már kevesebb, mint egy hét van hátra. Február elejétől kissé enyhébb, változékonyabb időjárás következhet.

Csütörtökön a borongòs délelőtt után délutánra több helyen kisüthet a Nap, inkább csak a nyugati és déli megyékben maradhat nagyobb területen továbbra is egész nap ködös, párás, borult az idő. Reggel -5,-15, délután -4,+2 fok között alakul a hőmérséklet.

Péntektől-vasárnapig folytatódik a csendes, eseménytelen, hideg idő. Éjszakánként párás, több helyen ködös lesz a levegő, napközben pedig az eddigiekhez hasonlóan borongós, párás és kevésbé felhős, napos területek váltakoznak. Éjszakánként -6,-10 fokig, sőt a derült, hófedte tájakon -15,-20 fok közé csökkenhet a hőmérséklet. Délután a tartósan borongós vidékeken -5 , máshol 0 fok körüli értékek várhatóak.

 A jövő héten fokozatosan jön a változás.

Az első – gyengébb – időjárási front hétfőn érkezhet, ami mögött már kedden a Dunántúlon +3,+5 fok közé melegedhet a levegő. A középső és keleti országrészben viszont még beragadhat a nyirkos, párás, fagyos levegő. Ez a front csak jelentéktelen vegyes halmazállapotú csapadékot okozhat.

Ezt követően, február 2-4-e között jó eséllyel már az egész országban fokozatosan megenyhülhet és kitisztulhat a levegő. Elszórtan fordulhat elő gyenge vegyes halmazállapotú csapadék. Az enyhülés bekövetkezése nagyon valószínű, a mértéke viszont egyelőre még bizonytalan. (Most úgy tűnik, hogy a jövő hét második felében éjszakánként már csak gyenge, 0,-5 fok közötti fagyok lesznek, délutánonként pedig mindenhol olvadni fog: a 0,+10 fok közötti tartományban alakulhat majd a hőmérséklet.