Még egy fagyos, párás, csendes hétvége

Ez a hétvége is olyan időt hoz, mint amihez az idei télen már hozzászokhattunk. A jelentős változást okozó frontok egyelőre még tőlünk messze vannak. Ebben a helyzetben lassú változás a jövő hét folyamán kezdődik.

Szombaton és vasárnap is teljesen egyhangú, csendes, eseménytelen időjárás lesz. Éjszakánként nagyon mélyre, -8,-10 fok köré, de a derült, hófedte vidékeken ismét -15,-20 fok közé süllyedhet a hőmérséklet. Újból sokfelé képződik pára, köd és zúzmarás köd, ami több helyen napközben is nehezen oszlik fel, így az ország nagy részén borongós, szürke fagyos marad az idő. Néhány helyen, ahol felszakadozik a felhőtakaró és kisüt a Nap, 0 fok körül alakulhat a maximum hőmérséklet.

Hétfőn és kedden még hasonló időjárás valószínű, de egy árnyalatnyit már szelídülhetnek a fagyok.

A hét közepétől nagyon lassú, fokozatos enyhülés várható

Eleinte csak a Dunántúlon, majd a hét második felében az élénkülő légmozgás hatására már a középső, végül pedig lassanként a keleti megyékben is egyre többfelé szűnhet meg párás, hideg idő. Az éjszakai fagyok fokozatosan gyengülnek, napközben pedig nyugat felől fokozatosan egyre nagyobb területen emelkedhet 0 fok fölé a hőmérséklet.