Lassan véget ér a tartósan fagyos időjárás

Már csak két nap, és átalakulás kezdődik időjárásunkban. A hosszú ideig tartó kellemetlenül fagyos és eseménytelen időszak után február elején enyhébb és változékonyabb napok következnek.

Hétfőn még marad a hideg, nyugodt, sokfelé párás, borongós idő. Csak kevés helyen szakadozhat fel a zárt felhőtakaró. Délután az ország nagy részén -4 fok körül, a napos vidékeken 0 fok környékén tetőzik a hőmérséklet.

Kedden továbbra is borult lesz az égbolt, de a késő délutáni óráktól kezdve nyugat felől már elkezdődik a változás: egyre többfelé várható havazás, hószállingózás, illetve a déli megyékben havaseső, ónoseső sem kizárt. Egyelőre még egész nap fagypont alatt marad a hőmérséklet.

Szerdán és csütörtökön a borult égből többfelé fordulhat elő hó, havaseső, ónoseső, eső, de az idő előrehaladtával egyre enyhébb levegő érkezik fölénk, így nyugat-délnyugat felől egyre inkább esőre van kilátás. Ezzel együtt pedig fokozatosan egyre jobban gyengülnek az éjszakai fagyok, délutánonként pedig egyre többfelé emelkedik 0 fok fölé a hőmérő higanyszála.

A hét második felében már enyhe, változékony időjárásra van kilátás. Éjszakánként 0 fok körül vagy kevéssel a felett, napközben pedig jellemzően +2,+7 fok között alakul a hőmérséklet, sőt a déli, délnyugati megyékben akár +10 fokot is mérhetünk.