Átmenetileg enyhébb napok jönnek

A következő napokban dél-délnyugat felől melegebb levegő érkezik fölénk. Különösen az ország déli felén akár +10 fok körüli hőmérsékletek is lehetnek majd, de máshol is jóval enyhébb lesz az idő a korábbiakhoz képest.

Csütörtökön a csapadékzóna lassanként elhagyja térségünket. Főleg az ország északi-északkeleti  és keleti területein még sok felhő lesz az égen, és előfordulhat szórványos eső, a magasabban fekvő vidékeken eleinte ónoseső is. Az ország nagy részén már kisüthet rövidebb időszakokra a Nap, és érezhető enyhülésre számíthatunk: +3,+9 fok közé melegszik a levegő, azonban a borongós északi tájakon 0,+2 fok várható.

Pénteken és szombaton enyhe, koratavaszias hangulatú időjárásra számíthatunk. A napsütést gyakori felhősödés zavarja, amelyből főleg szombaton fordulhat elő elszórtan kisebb eső, zápor. Éjszakánként 0 fok körül vagy kevéssel a felett, délutánonként pedig általában +5,+10 fok között alakul a hőmérséklet. Északkeleten lehet kissé hidegebb, délen pedig pár fokkal melegebb.

Vasárnap nedvesebb levegő érkezik fölénk, így többfelé fordulhat elő eső, zápor, a hegyekben esetleg vegyes halmazállapotú csapadék. Továbbra is enyhe marad az idő.

A jövő hét első felében fokozatos lehűlés veszi kezdetét.