Csendes, átlagosan hideg télies időszak következik

Az előttünk álló napokban szélsőségektől mentes nyugodt februári időjárás valószínű. Hideg éjszakákra és mérsékelten meleg nappalokra számíthatunk jelentős csapadék nélkül.

Csütörtök hajnalban általában 0,-6 fok között, délután pedig 0,+5 fok között alakul a hőmérséklet. Többnyire sok felhő borítja majd az eget, és elsősorban a Dunántúlon van esély hószállingózásra, gyenge havazásra vagy havasesőre.

Pénteken még a felhők lesznek túlsúlyban, de rövid időszakokra már kisüthet a Nap, és csak elvétve alakul ki hószállingózás. Reggel -3, délután 0,+5 fok várható.

A hétvégén folytatódik a csendes idő, de már több napsütésre és kevesebb felhőre van kilátás. Ezzel együtt erősödnek az éjszakai fagyok: a derült, hófedte tájakon ismét -10 fok köré süllyedhet a hőmérséklet. Délutánonként jellemzően továbbra is 0,+5 fok közötti értékeket mérhetünk.

A jövő hét első felében erősödhet a ködhajlam, így az ország egy részén párás, borongós időjárás alakulhat ki. Ezeken a területeken egész napos fagyra, míg a naposabb vidékeken továbbra is kevéssel fagypont feletti hőmérsékletre számíthatunk. ( A hét első felében tőlünk délnyugatra alakul ki egy csapadékzóna, de ez várhatóan nem érinti térségünket.)