Péntekig még kitart az eseménytelen, párás időjárás

Péntekig kitart a mostanihoz hasonló párás, csendes, frontmentes idő. A hétvégétől már kissé változékonyabb napok következnek.

Szerdán és csütörtökön nem sok változást tapasztalhatunk. Éjszakánként általában 0,-6 fok közé süllyed a hőmérséklet, és sokfelé képződik köd, ami főleg a középső és keleti megyékben napközben is lassan oszlik fel, illetve alacsony szintű felhőtakaró képződik belőle. Ezeken a területeken több helyen tartósan borult maradhat az ég, és délután is csupán 0 fok körül alakul a hőmérséklet. A naposabb dunántúli részeken 5-10 fok közé melegedhet a levegő.

Pénteken a nap első felében még hasonló időjárásra számíthatunk, majd délután nyugat felől egy gyenge hidegfront közelíti meg térségünket, így főleg a Dunántúlon a megélénkülő szél hatására már csökken a párásság, és helyenként kisebb eső, zápor is előfordulhat. Keleten 0, nyugaton 8 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

A hétvégén már kicsit változékonyabb időjárásra van kilátás: a napsütést felhőátvonulások és elszórtan záporok kísérhetik. Éjszakánként 0, délutánonként 7-8 fok körüli hőmérséklet várható.

A jövő hét első felében néhány napos felmelegedésre van esély: változékony, szeles, koratavaszias hangulatú idő alakulhat ki gyakori felhősödéssel, időnként esőkkel, záporokkal. Délutánonként 10 fok körül, vagy kevéssel a felett tetőzhet a hőmérséklet.