Még egy nyirkos, párás nap, aztán lassú javulás kezdődik

Pénteken a nap első felében még az egész országban, délután már egyre inkább csak a középső és keleti megyékben tart ki a ködös, nyirkos, hideg idő. Nyugat felől gyenge hidegfront érkezik.

Pénteken hajnalban -5 fok köré süllyed a hőmérséklet. Ismét sokfelé képződik pára és sűrű köd. Délelőtt a nyirkos, ködös időben elszórtan valószínű ónosszitálás, gyenge ónoseső, hószállingózás. Késődélután nyugat felől gyenge hidegfront érkezik, így a Dunántúl nyugati felén a megélénkülő szél hatására elkezd szűnni a párásság, és már 4-7 fok közé enyhülhet az idő, azonban így is sok felhő lesz az égen, és elszórtan fordulhat elő gyenge eső, zápor. A középső és keleti megyékben még estig kitarthat a nyirkos, párás, ködfelhős időjárás 0 fok körüli hőmérsékletekkel.

Szombaton még mindig sok felhő borítja majd az eget, de a Dunántúl után már a középső területeken is szűnik a párásság és időnként megélénkül a szél, így javul a levegő minősége. Az ország keleti felén még továbbra is maradnak párás, ködös, nyirkos vidékek. Elszórtan fordul elő eleinte vegyes halmazállapotú csapadék, majd kisebb eső, zápor. Délutánra 2-9 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap a kevés napsütés mellett a felhős időszakok lesznek túlsúlyban. Főleg keleten lehet még mindig párás, ködös a levegő. Reggel kevéssel 0 fok alatt, délután 6-7 fok körül alakul a hőmérséklet.

A jövő hét első felében egyre melegebb idő valószínű

A jövő hét első felében délnyugat felől már egyre melegebb, de időnként nedves léghullámok érkeznek fölénk. Változékony, gyakran szeles, az átlagosnál enyhébb, koratavaszias időjárás valószínű, időnként esőkkel, záporokkal. Egyre inkább jellemzőek lehetnek a 10 fok körüli vagy kevéssel a feletti hőmérsékletek.