A jövő hét már tavasziasan enyhe napokat is hozhat

Lassan a végéhez közelít az eseménytelen, párás, ködös és hideg időszak. A hétvégén még csak mérsékelt, a jövő héten már határozottabb javulás és erősebb felmelegedés valószínű.

Szombaton hajnalban kevéssel 0 fok alá hűl a levegő. Az előző napokhoz képest már sokkal kevesebb helyen képződik sűrű köd, de ígyis sok felhő lesz felettünk, és elszórtan – főleg az ország déli felén, és északkeleten – fordul elő gyenge eső, ónoseső, szitálás, északkeleten kisebb havazás is lehet.  Szombaton napközben még mindig sok felhő borítja majd az eget, azonban a Dunántúlon és a középső megyékben már időnként kisüthet a Nap. Keleten-északkeleten maradhat tartósan párás, borongós, nyirkos az idő, ahol csak 0,+3 fok között, míg az ország nagy részén +3,+8 fok között lesznek a maximumok.

Vasárnap a hajnali pára és ködfoltok után rövid időszakokra előbukkanhat a Nap, de még mindig a felhők lesznek túlsúlyban. Reggel kevéssel fagypont alatti, délután 6-7 fok körüli hőmérséklet várható.

Hétfőtől – csütörtökig egyre enyhébb, változékony, szeles, koratavaszias időjárásra van esély 10 fok körüli vagy kevéssel a feletti hőmérséklettel. A napsütést ugyanakkor gyakran zavarják majd felhők, amelyekből több alkalommal is – nagyobb területen leginkább kedden – valószínű eső, zápor.

Péntek-szombat környékén érkezhet egy hidegfront sokfelé csapadékkal és erős széllel, ami mögött lehűlés valószínű.