Kezdődik az utolsó negyed – változékonyabb, enyhébb időszak jön

Február 18-án este van félhold, és kezdődik az utolsó negyed. Ezzel párhuzamosan elkezdődött az átalakulás időjárásunkban. Az eddigi nyugodt, párás, ködfelhős időszak véget ért. A következő 7 nap már a változékonyság jegyében telik majd.

Vasárnap reggel többfelé képződik pára és köd, ami napközben fokozatosan feloszlik, azonban a rövid napos időszakok mellett ígyis sok felhő borítja majd az eget. Reggel -2, délután 7 fok körüli hőmérséklet várható.

Hétfőn a Hold és a Szaturnusz együttállásban lesz, ami Magyarországtól nyugatra aktivál egy intenzívebb csapadékzónát. Ez várhatóan kedden okoz nálunk erős felhősödést, többfelé esőt, záporokat, miközben megerősödik a szél is. A hét elején éjszakánként 0, délutánonként 8-9 fok körüli hőmérsékletre van kilátás.

A kedden átvonuló csapadékzóna mögött a hét középére már jelentősebben megenyhül az idő: eleinte a 10 fok körüli , majd a 10-15 fok közötti maximok lesznek jellemzőek. A rövid napos időszakokat gyakori felhősödés, elszórt esők, záporok kísérik. Gyakran lesz erős a szél. Igazi koratavaszi idő várható.

A mostani holdfázis utolsó napjaiban, február 24-25-e körül egy markáns hidegfront érkezése valószínű, erős széllel, sokfelé esővel, záporokkal és lehűléssel. (A hideg levegő érkezésével az esőt havaseső, havazás válthatja fel.)