Kedden már szeles, több helyen esős idő lesz

Nyugat-északnyugat felől egy felhő-és csapadékzóna közelít felénk, ami kedden több helyen okoz majd esőt, záporokat, és megerősödik a szél is.

Hétfőn délután a Dunántúlon és a középső megyékben a felhők között lesznek rövidebb napos időszakok, és 5-10 fok között alakul a hőmérséklet. Keleten ugyanakkor 0,+4 fok között marad a hőmérséklet, és a borongós égbolt lesz jellemző, helyenként szemerkélő esővel, ködszitálással.

Kedden hajnalban északnyugat felől egy csapadékzóna érkezik: beborul az ég, és főleg az északi területeken egyre többfelé várható, eső, zápor, északkeleten kezdetben havaseső, havazás is lehet. Kedden napközben északon több helyen, délen elszórtan van esély ismétlődő esőre, záporokra. A nyugatias szél élénk, időnként erős lesz. A reggeli 0,+5 fokról délutánra +5,+10 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán és csütörtökön enyhe, szeles, koratavaszias idő várható. A rövid napos időszakokat gyakori felhősödés, elszórtan záporok váltják. Az éjszakák fagymentesek lesznek, délutánonként pedig eleinte 10, majd 12-13 fok körüli hőmérséklet valószínű.

Pénteken hidegfront érkezik erős széllel, esőkkel, záporokkal és lehűléssel.

Azt ezt követő időszakban az átlagosnál nagyobb az előrejelzés bizonytalansága. Észak-Európa felett nagyobb mennyiségű hideg levegő halmozódhat fel, míg Dél-Európa térségét Afrika irányából várhatóan igen meleg levegő éri el. A két légtömeg választóvonala Közép-Európa területén húzódhat, így nálunk február legvégén változékony, szeles, időjárás alakulhat ki, hullámzó hőmérséklettel. A péntek-szombati lehűlés után újabb felmelegedés, a déli megyékben akár rekordközeli meleg is lehet.