Igazi hőmérsékleti hullámvasút jön a következő 7 napban

Erős felmelegedés után péntektől átmeneti lehűlés, majd a hét legvégétől ismét intenzív felmelegedés kezdődhet. Ráadásul gyakran erős szélre, időnként esőkre, záporokra számíthatunk, egyszóval mozgalmas időszak következik.

Ahogy már a hónap közepén írtuk, a tél vége nagyon mozgalmas időjárást hozhat, hullámzó hőmérséklettel. Továbbra is úgy tűnik, sőt egyre valószínűbb, hogy egy változékony időszak előtt állunk. Egyelőre nem kell attól tartani, hogy visszatér az egyhangú, ködfelhős, csendes idő.

Szerdán a kevés napsütés mellett gyakori erős felhősödésre, élénk, időnként erős délnyugati szélre számíthatunk. Az északi megyékben fordulhat elő néhol egy-egy zápor. Reggel -1,+5 fok között, délután már 8-13 fok között tetőzik a hőmérséklet. (Északkeleten lehet ettől pár fokkal hidegebb, délnyugaton esetleg kissé melegebb.)

Csütörtökön az erős délnyugati széllel még melegebb levegő érkezik: mindenhol fagymentes lehet az éjszaka, délután pedig 10-15 fok közötti tavaszi enyheség várható. A néhány órás napsütést továbbra is felhős időszakok követik, de csak helyenként van esély záporokra.

Pénteken hidegfront érkezik többfelé esőkkel, záporokkal, erős északnyugati széllel. A front mögött szombatra az egész országban visszaesik a hőmérséklet, és a szeles időben elszórtan záporokra, hózáporokra számíthatunk +6 fok körüli maximumokkal.

Február 26-án lesz újhold, és ezzel ismét változás kezdődik időjárásunkban. Az átmeneti lehűlés után előreláthatólag dél-délnyugat felől ismét egyre melegebb levegő érkezik fölénk. A jövő hét elején erős felmelegedésre, igazi tavaszias időre van kilátás.