A tavaszias meleg után hétvégére átmeneti lehűlés jön

Tartós lesz az elmúlt napokban kezdődött változékony időjárás. A felmelegedés után pénteken hidegfront érkezik többfelé esővel, záporokkal. A front mögött hétvégén átmenetileg hűvösebbre fordul az idő.

Ahogy már múlt héten megírtuk, e hét péntek-szombat környékén hidegfront érkezése valószínű. Ez a front már úton van térségünk felé, a holnapi nap folyamán ide is ér.

Pénteken nagyon enyhe lesz a hajnal, csak 4-10 fok közé süllyed a hőmérséklet. A reggeli órákban nyugat felől megérkezik a front, így egyre több felhő lesz az égen, délutántól pedig északon elszórtan, délen többfelé várható eső, zápor. Főleg az ország déli-délnyugati kétharmadán van esély csapadékra, dél felé haladva egyre nagyobb mennyiségben. A szél fokozatosan északnyugatira fordul. Az ország északi felén már alig elemelkedik a hőmérséklet: 7-10 fok várható, míg ettől délebbre még 10-13 fok közé melegedhet a levegő.

Szombaton a front kelet-délkelet felé elhagyja térségünket. Fokozatosan csökken a felhőzet, a szeles időben +6 fok körüli maximumok várhatóak.

Vasárnap sokfelé indulhat fagyosan a reggel, és délután is mérsékelten meleg, 6-7 fok körüli hőmérséklet valószínű. A napsütést gyakori felhősödés zavarhatja, de száraz marad az idő.

A jövő hét elején a délnyugati széllel ismét egyre melegebb levegő érkezik: az éjszakai fagyok fokozatosan megszűnnek délutánonként pedig eleinte 10, majd 13-14 fok körüli tavaszi hőmérsékletek várhatóak.

A jövő hét közepén nagy valószínűséggel ismét hidegfront érkezhet, kiadós esőkkel, erős széllel és lehűléssel. Folytatódik tehát a változékony időjárás.