Hétvégére megint jelentős felmelegedés érkezik

Folytatódik a változékony napok sorozata. A szerdán átvonult hidegfront után a hét legvégéig újra emelkedik a hőmérséklet, aztán a jövő hét elején ismét lehűlésre és csapadékra számíthatunk.

Csütörtökön északnyugat felől egyre több felhő zavarja majd a napsütést, és eleinte a  Dunántúlon, később a középső megyékben is számíthatunk elszórtan kisebb esőre, záporokra. Délután 10-15 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken a déli megyékben eleinte még előfordulhat gyenge eső, majd északnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, egyre több napsütésre számíthatunk, és kellemes, 12 fok körüli maximumok várhatóak.

Szombaton az erős déli széllel ismét erős felmelegedés érkezik: 14-19 fok közötti maximumokat mérhetünk. Egyelőre még száraz marad az idő több órás napsütéssel.

Vasárnap már változás kezdődik. Nyugat felől fokozatosan beborul az ég, és a nap második felében a Dunántúlon esőre, záporokra is számíthatunk. Egyelőre még szeles, enyhe idő lesz, 13-18 fok közötti délutáni hőmérséklettel.

A jövő hét első fele már gyakran borongós, csapadékos, hűvösebb időjárást hoz: több alkalommal is előfordulhat ismétlődő eső, zápor, helyenként akár kiadós mennyiségben, sőt a hegyekben van esély havasesőre, havazásra is.