Csapadékosra fordul az időjárás

Ismét változás előtt áll az időjárás. Vasárnap délnyugat felől nedves levegő érkezik fölénk. A következő napokban már gyakran borongós, csapadékra hajló időre van kilátás.

Vasárnap a nap első felében még kisüthet rövid időre a Nap, de egyre több felhő lesz majd az égen, és a délutáni órákban délnyugat felől egyre többfelé ered el az eső. Több helyen kiadós mennyiségű csapadék is hullhat. Egyelőre még enyhe lesz az idő: reggel 5-10, délután 12-17 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőtől-csütörtökig több hullámban nedves levegő érkezik fölénk. A rövid napos időszakok mellett gyakran beborul az ég, és több alkalommal számíthatunk esőre, záporokra. Különösen a hét első felében az ország egy részén kiadós mennyiség is eshet. Éjszakánként +3, délutánonként 10-12 fok körüli hőmérsékletekre számíthatunk.

Péntek-szombat környékén átmenetileg szárazabb, és néhány fokkal melegebb idő következhet, de március 12-19-e között lehűlés, és ismét több alkalommal csapadékos időjárás jelei körvonalazódnak. A lehűlés mértéke még bizonytalan, azonban ebben az időszakban van esély arra, hogy az esőt helyenként havaseső, havazás váltja majd fel.