Van-e esély még télies időre idén márciusban?

Az elmúlt két hét enyhe, tavaszias időjárása után felmerül a kérdés, hogy vajon visszatér-e még a télies idő márciusban? Lássuk, mit mutatnak az asztrológiai prognózisok!

A közeljövőben kicsi az esély rá

Az előttünk álló 5 napban, vagyis március 7-11-e között erre minimális az esély. Ugyan több alkalommal is előfordul még csapadék, de a maximumok a 10 fok körüli tartományban maradnak. Esetleg a magasabb hegységeinkben lehet kis valószínűséggel arra számítani, hogy az esőt átmenetileg havaseső, havazás váltja fel.

Március 12-e után még visszaköszönhet a tél

Március 12-én lesz telihold. Ekkor várhatóan egy hidegfront éri el térségünket, és az ezt követő időszakban, március 12-22-e között már kedvezőbbek lehetnek a feltételek arra, hogy tartósabban északias áramlás alakuljon ki térségünkben, amellyel hűvösebb levegő érkezhet hozzánk. Ebben a periódusban lehet arra számítani, hogy legalább néhány napra az átlagosnál hidegebbre forduljon az időjárás. Csapadék legnagyobb valószínűséggel március 12-15-e, valamint 18-21-e között lehet. Ekkor van esély arra, hogy a magasabban fekvő területeken, illetve rövid időre akár síkvidéken is lássunk még hópelyheket.