A hét hátralévő részében is eshet még többször

Ezen a héten továbbra is a felhős időszakok lesznek túlsúlyban, és több alkalommal is előfordulhat még eső, de a hőmérséklet viszonylag kiegyensúlyozott lesz. Sem erős lehűlésre, sem jelentős felmelegedésre nem kell számítani.

Szerdán hajnalban és a nap első felében a tőlünk délre található ciklon csapadékzónája még továbbra is okozhat kisebb esőt, záporokat az ország déli-délkeleti megyéiben. Napközben eleinte sok felhő lesz az égen, majd északnyugat felől időnként már csökken a felhőzet, és főleg a Dunántúlon, valamint a középső megyékben kisüthet időnként a Nap, miközben délen és keleten is egyre kisebb eséllyel fordul elő csapadék. Az északias szél nagy területen megerősödik. Reggel +4, délután 12 fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön nyugat felől egy újabb felhő-és csapadékzóna érkezik, így ismét beborul az ég, de ezúttal főleg az ország északi harmadán számíthatunk többfelé, máshol csak elszórtan esőre, záporokra. Reggel +3, délután +11 fok várható.

Pénteken a nap első felében valószínű borongósabb, esőre hajló időjárás, majd délután már kisüthet hosszabb időszakokra a Nap, viszont erős lesz a szél. Továbbra is 10-11 fok körüli maximumokra van kilátás.

Szombaton szárazabb, vasárnap ismét nedvesebb levegő lehet felettünk, és a hét legvégétől fokozatos lehűlés kezdődhet.