Időjárási horoszkóp (2017. március 8-15.)

Az asztrológiai időjárás-előrejelzés  (időjárási horoszkóp) azt mutatja, hogy a planéták miként befolyásolhatják az időjárást. Nézzük, milyen jelentősebb bolygóállásokra számíthatunk az előttünk álló időszakban, és ez mit okozhat a légkörben!

Március 8-án a Merkúr és Plútó között (ún. szextil) 60 fokos fényszögkapcsolat áll fenn. A két bolygó kapcsolódása élénkebb légmozgást okozhat. (Főleg a dunántúli területeken, illetve Európa nyugati-északnyugati területein lesz érezhető a hatása). A Hold és a Mars között (kvadrát) 90 fokos fényszög: segíti a felhő-és csapadékképződést: Nyugat-Európában erősödik meg a mai nap során egy csapadékzóna, ami ma tőlünk nyugatra okoz sokfelé esőt, majd kelet felé haladva márcus 9-én gyengébb formában Magyarország térségét is eléri, így holnap nálunk is ismét egyre több felhőre, és legnagyobb eséllyel az ország északi felén elszórtan kisebb esőkre, záporokra is számíthatunk.

Március 10-én, pénteken a Hold érinti két fényszöggel is a Jupiter-Uránusz szembellást, ami főleg a nap első felében okozhat térségünkben záporokat, majd szélerősödést.

Március 12-én lesz telihold. Ekkor átalakulás kezdődik időjárásunkban. A Hold, Merkúr és Szaturnusz közötti fényszögek csapadékra hajló tendenciát és lehűlést okozhatnak. Március 14-én a Hold és a Jupiter együttállása idején a ciklontevékenység tovább erősödhet (valószínűleg tőlünk délre és keletre), miközben a hőmérséklet további csökkenése valószínű. Az ekkor kialakuló felhő-és csapadékzóna pályája egyelőre még bizonytalan, de van esély rá, hogy legalább az ország egy részét érintse, így a március 12-15-e közötti időszakban az átlagosnál hűvösebb, csapadékra hajló időjárás alakulhat ki.