Hétvége: napsütés, felhők, szél, egy-egy tavaszias zápor, 10 fok

A hétvégén átlagos, március közepének megfelelő, koratavaszias időjárásra számíthatunk, főként szombaton még többfelé erős széllel.

Pénteken délután továbbra is sok felhő lesz felettünk, és a középső megyékben, valamint a Dunántúlon van esély még további esőkre, záporokra. Az északi szél egyre többfelé megerősödik. Általában 10 fok közelében, a középső és északi megyékben kissé ez alatt lesz a hőmérséklet.

Szombaton szárazabb levegő lesz felettünk, de a napsütést gyakran zavarják majd felhők, amelyekből elvétve fordulhat elő egy-egy tavaszias zápor. Az északias szél nagy területen lesz élénk, illetve erős. Reggel +2, délután pedig 10-11 fok körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnap egy árnyalattal hűvösebb időre van kilátás: reggel 0 fok körül, délután 9-10 fok közelében lesznek a maximumok. Egy tőlünk keletre lévő felhő-és csapadéktömb hatására főleg az ország keleti felén van esély több felhőre, helyenként kisebb esőre, záporokra, míg nyugat felé haladva szakadozottabb lesz a felhőzet, és nagyobb esély lesz napsütéses időszakokra. A szél már csak időnként élénkül meg.

Hétfőn és kedden  az átlagosnál kisebb az előrejelzés beválási esélye. Tőlünk keletre örvénylik majd egy ciklon, aminek a felhőzete időnként továbbra is benyúlhat Magyarország keleti felére, így kettősség jellemezheti az időjárást. A Dunántúlon nagyobb esély lesz hosszabb napos időszakokra, míg a keleti megyékben gyakran felhős égboltra, és elszórtan kisebb esőre, záporokra is számíthatunk.  Éjszakánként 0 fok körül, illetve kevéssel az alatt, délutánonként továbbra is 10 fok környékén tetőzhet a hőmérséklet. (Az esetlegesen felhősebb keleti, északkeleti határszélen lehet hűvösebb az idő.)