Borongós, gyakran esős, szeles hétvége jön

A szerdai gyenge hidegfront csak átmeneti felhősödést hozott, csütörtökön és pénteken ismét a napsütés lesz túlsúlyban. Szombaton aztán egy markánsabb hidegfront érkezik többfelé esőkkel és erős széllel.

Csütörtökön és pénteken kellemes, eseménytelen tavaszias időjárásra van kilátás sok napsütéssel, időnként kisebb felhősödéssel. Éjszakánként 0 fok körüli (több helyen lehet gyenge fagy), délutánonként pedig 10-15 fok közötti hőmérséklet várható.

Csapadékos, felhős hétvége

Péntek éjszakától kezdődően már egyre többfelé várható eső, zápor, majd ezt követően szombaton is sok felhő lesz felettünk, és főleg a nap második felében több hullámban számíthatunk nagy területen újabb esőre, záporokra. Az ország egy részén jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. Az északnyugati széllel hidegebb levegő érkezik: 10 fok köré mérséklődik a nappali felmelegedés.

Vasárnap már várhatóan kevesebb helyen fog esni, de továbbra is nedves levegő lesz a térségünkben, így a rövid napos időszakok mellett gyakran beborulhat az ég, és még mindig több helyen lesz esély esőre, záporokra. Továbbra is 10 fok környékén lehetnek a maximumok.

Jövő héten ismét melegszik az idő

Hétfőtől-csütörtökig már az átlagosnál melegebb, de úgy tűnik, hogy továbbra is változékony időjárás valószínű, többórás napsütéssel, emellett időnként felhősödéssel, záporokkal. Délutánonként a 15-20 fok közötti tartományban alakulhat majd a hőmérséklet.