Ma és holnap még száraz, szombaton már esős idő

Szombaton nagy valószínűséggel sokfelé várható eső, zápor, addig azonban még marad a száraz, enyhe idő.

Csütörtökön délután főleg az ország keleti, és középső megyéiben zavarhatja több felhő a napsütést, de ezekből a felhőkből csapadék nem várható. Az élénk északnyugati szélben kellemes, 13-14 fok körüli hőmérsékletek várhatóak.

Pénteken délelőtt még kisüt hosszabb időszakokra a Nap, délutántól azonban északnyugat felől már egyre több felhő érkezik, azonban estig még száraz marad az idő. Reggel 0 fok körül, délután 10-16 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken éjszaka és szombaton hajnalban már mindenhol beborul az ég, és több helyen várható eső, zápor. Szombaton napközben sok felhő lesz az égen, és sokfelé kell ismétlődő esőre, záporokra számítani. 10 fok köré mérséklődik a nappali felmelegedés.

Vasárnap főleg az ország keleti felén időnként már kisüthet a Nap, a Dunántúlon azonban még a felhők lesznek túlsúlyban és továbbra is ott van esély esőre, záporokra, de a szombatinál már kevesebb helyen és kisebb mennyiségben. Délután 10-12 fok körüli hőmérséklet várható.

Hétfőn a nap első felében lehet még gyakran borongós az ég, és ekkor elszórtan lehet csapadék, aztán időnként már kisüt a Nap, és jelentős felmelegedés kezdődik: délután 15-16 fok körül, kedden és szerdán már jellemzően 15-20 fok között alakulhatnak a maximumok. Az időjárás változékony jellege azonban megmarad: átmeneti csapadékszünet után a hét közepén ismét nagyobb eséllyel alakulhatnak ki tavaszias záporok.