Milyen időjárás valószínű március második felében?

A hónap utolsó két hete mozgalmas, változatos napokat hozhat, hullámzó hőmérséklettel, de összeségében az ilyenkor megszokottnál melegebb lehet március második fele.

Az előttünk álló hétvégén, március 18-19-én gyakran borongós, esős időjárás lesz, csak kevés napsütésben bízhatunk. Szombaton sokfelé, vasárnap már valamivel kevesebb helyen és kisebb mennyiségben, de továbbra is számíthatunk esőkre, záporokra, miközben gyakran megerősödik a szél. Éjszakánként 5, délután 10-12 fok körüli hőmérsékletek várható.

Március 20-24-e között erős felmelegedés következik: enyhe éjszakákra, és általában 15-20 fok közötti maximumokra számíthatunk. (Délen-délnyugaton ennél melegebb is lehet.) A napsütés nem lesz zavartalan, a gyakori felhősödésből legnagyobb eséllyel 22-én, illetve 24-én alakulnak ki esők, záporok. 24-e körül előreláthatólag nagyon dinamikus lesz a légkör: a közelünkben egy aktívabb csapadékzóna is kialakulhat, aminek környezetében erős szélre, kiadós esőkre, szélsőséges időjárási eseményekre is van esély. (Ez Magyarország egy részét is érintheti.)

Március 25-e körül átmeneti lehűlés, majd 26-29-e között – nagyobb bizonytalanság mellett –  újabb felmelegedés következhet.

Március 29-e környékén ismét többfelé van esély csapadékra, akár jelentősebb mennyiségben is, majd ezt követően, a hónap utolsó napjaiban úgy tűnik, hogy egyre hűvösebbre fordulhat az időjárás.