Péntekig tart a nagyon meleg idő

Az átlagosnál melegebb, április végének megfelelő időjárás egészen péntekig kitart. Addig 20 fok közelében maradnak a maximumok. Hétvégén aztán lehűlés kezdődik.

Szerdán a napsütés mellett főleg északon és nyugaton gyakran lesz felhős az ég. A legtöbb napsütèsre dèlen-dèlkeleten szàmíthatunk. Elszórtan fordulnak elő záporok, zivatarok (legnagyobb eséllyel északon és nyugaton, dél felé haladva pedig csökken a csapadék valószínűsége.) A gyakori felhősödés ellenére továbbra is az ilyenkor szokásosnál melegebb időre számíthatunk: reggel 5-10 fok között, délután északon-északnyugaton 16 fok körül, máshol 18-23 fok között lesz a hőmérséklet.

Csütörtökön és pénteken még folytatódik az áprilisi meleg, enyhe éjszakákkal és 18-23 fok közötti délutáni hőmérsékletekkel. A napsütést időnként felhők zavarják, amelyekből helyenként kialakulhatnak tavaszias záporok.

A hétvégén változás kezdődik

A hétvégén észak felől már egyre hűvösebb levegő érkezik. A lehűlés nagyon valószínű, hogy bekövetkezik, ugyanakkor a mértéke jelenleg még tartogat némi bizonytalanságot. Most úgy tűnik, hogy szombaton 15, vasárnap pedig már inkább csak 12-13 fok környékén lehetnek a maximumok. Főleg vasárnap-hétfő könyékén van esély több felhőre, és több helyen esőkre, záporokra.