Ismét visszatérnek a 20 fok körüli hőmérsékletek

A hét legvégén érkezett lehűlés után ismét egyre melegebb léghullámok érkeznek fölénk, tovább melegszik az idő, és sok napsütésre van kilátás.

Kedden délután is folytatódik a derült, napos időjárás, és az előző napokénál magasabbra, 18 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán hajnalban már várhatóan fagymentes lesz az éjszaka az ország nagy részén, csak a fagyzugos völgyekben süllyedhet 0 fok köré vagy esetleg kevéssel az alá a hőmérséklet. Délután pedig már 20-22 fokig melegszik a levegő. Ismét a napsütés lesz túlsúlyban, de egy tőlünk északra vonuló frontzóna miatt délutántól az ország északi harmadán időnként megnövekedhet a felhőzet, azonban csak elvétve fordulhat elő egy-egy zápor.

Csütörtökön a tőlünk északra haladó hidegfront hatására a napsütést gyakrabban zavarják majd felhők, és helyenként gyenge zápor is kialakulhat. A hideg levegő nagy része Magyarországtól északkeletre marad, így csak néhány fokos lehűlésre számíthatunk. Reggel +5, délután 15-20 fok közötti értékek várhatóak.

Péntektől-vasárnapig továbbra is kellemesen meleg, száraz, késő tavaszias hangulatú időjárásra van kilátás  20 fok közeli délutáni hőmérsékletekkel. Az időszak nagy részében sok napsütésben bízhatunk, majd vasárnap-hétfő környékén érkezhet kissé nedvesebb levegő térségünkbe, ezért ekkor megnő a csapadék esélye.