Hétfő estig még kellemes, meleg idő, aztán hidegfront érkezik.

Hétfő délután még kellemes, késő tavasziasan meleg időjárás várható hosszabb napos időszakokkal, időnként kisebb felhősödéssel. Csapadék estig nem valószínű. Délután általában 20-21 fok körül alakul a hőmérséklet az ország nagy részén.

Hétfőn éjszaka északnyugat felől megérkezik a hidegfront. Beborul az ég, fokozatosan megerősödik az északnyugatira forduló szél, és elszórtan fordulnak elő záporok, helyenként akár zivatarok is. A szeles és felhős idő miatt nem lesz hideg az éjszaka, hajnalban 7-12 fokig csökken a hőmérséklet.

Kedden napközben szeles, gyakran felhős, mérsékelten meleg időjárás valószínű, az ország nagy részén 15 fok körüli hőmérséklettel, de délkeleten még 18-20 fok közelébe melegedhet a levegő. Eleinte még országszerte van esély elszórt záporokra, majd délutántól inkább már csak az ország keleti-délkeleti felén fordulhat elő csapadék.

Szerdán a hidegfront elhagyja térségünket, hideg lesz a reggel, 3-4 fok köré hűl le a levegő, sőt a fagyzugos völgyekben gyenge talajmenti fagy is lehet. Napközben változóan felhős, mérsékelten meleg időre, 15 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk.

Csütörtökön átmeneti melegedés valószínű, de ez nem tart sokáig, hiszen este már megközelíti térségünket a következő hidegfront, ami péntekre újabb lehűlést hoz. Folytatódik a változékony, áprilisi idő.