A jövő héten viharos széllel, a hegyekben havazással érkezhet a sarkvidéki eredetű hideg

Továbbra is úgy tűnik, sőt egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy a jövő hét közepén még lesz egy utolsó próbálkozása a télnek. Jelenleg Észak-Európában van az a hideg légtömeg, ami a jövő hét első felében erős északias áramlással szabadon áramlik majd dél felé, így jövő hét közepén a mostaninál jó 10 fokkal hidegebb időjárásra kell felkészülni.

Vasárnap reggel átvonul felettünk egy hidegfront, de ez még nem hoz komoly lehűlést. Főleg a nap első felében elszórtan alakulnak ki záporok, majd délután a felhőátvonulásokat már csak néhol kísérheti csapadék. Az erősen szeles időben 14-15 fok körül alakulnak a maximumok.

Hétfőn kezdetben még lehet kevés napsütés, aztán egyre inkább borongós időre, délutántól-estétől egyre többfelé esőkre záporokra számíthatunk. reggel 0-6, délután 13-16 fok lesz.

Húsvét után érkezik az erős lehűlés

Kedden tovább hűl a levegő, már csak 10-13 fok várható, de ekkor még többnyire száraz marad az idő.

Szerdán és csütörtökön egy tőlünk délre kialakuló ciklon csapadékos, szeles, viharos és egyre hidegebb időjárást okozhat. A lehűlés már nagyon valószínű. Nagyjából az 5-10 fok közötti tartományban alakulhatnak majd a maximumok, de ennél akár pár fokkal hidegebb is lehet.  Abban ugyanakkor még van bizonytalanság, hogy mely területeken hullik majd csapadék. Az eső mellett a hegységeinkben, (sőt akár átmenetileg síkvidéken is) havaseső, havazás sem kizárt.