Nagyon változékony időt hoz április utolsó hete is

Április utolsó hetében is kitesz magáért az időjárás, ami a változékonyságot illeti. A szombati hidegfront után vasárnap lehűlésre, aztán a hét első felében erős felmelegedésre, majd újból lehűlésre számíthatunk, amit a hónap legvégén ismét felmelegedés követhet. Mindeközben gyakran erős szél és több alkalommal csapadék is valószínű.

Szombaton a nap hátralévő részében egy hidegfront hatására továbbra is sok felhő borítja majd az eget, amiből elszórtan előfordulnak kisebb esők, gyenge záporok. Általában 14 fok körül, délnyugaton pár fokkal magasabban alakul a hőmérséklet.

Vasárnap észak-északnyugat felől csökken a zárt felhőzet, eleinte még az ország déli, délkeleti felén lehet borongós idő elszórt csapadékkal. Napközben aztán szeles, hűvös időre, felhőátvonulásokra, elszórtan újabb záporokra számíthatunk. Reggel 0-6, délután 9-13 fok várható.

Hétfőn hajnalban többfelé van esély gyenge fagyra, délután pedig 14 fok köré melegszik a levegő. Ekkor már több órás napsütés és többnyire száraz idő várható.

Kedden és szerdán további melegedés, eleinte 17, majd 20 fok körüli maximumok jöhetnek, de nyugat felől ismét egyre inkább növekszik a csapadékhajlam, vagyis fokozatosan egyre több felhő lesz felettünk, és az idő előrehaladtával egyre nagyobb eséllyel fordulnak majd elő záporok.

Csütörtöktől-szombatig gyakran borongós, szeles, több alkalommal is csapadékos időjárás valószínű. Eleinte a Dunántúlon, később a keleti megyékben is jelentősen visszaesik a hőmérséklet.

A hónap legvégére ismét melegedés következhet.