A hét közepéig egyre melegebb lesz, aztán ismét lehűlés jön

Még mindig várni kell a tartósan nyugodt, szép időre. Folytatódik az áprilisra amúgy is jellemző, néhány naponta változó időjárás.

Kedden megerősödő délnyugati széllel már jóval melegebb légtömegek érkeznek: a fagymentes éjszaka után délutánra 20 fok köré melegszik a levegő. A többórás napsütés mellett délután egyre több gomolyfelhő képződik, és elszórtan záporok, akár zivatarok is kialakulnak.

Szerdán tovább melegszik az idő, már 22 fok körüli koranyárias hőmérsékletek valószínűek. Eleinte még sokat süt a Nap, majd a nyugat felől közeledő frontrendszer hatására a Dunántúlon erősebb felhősödés kezdődik, és az esti óráktól nyugaton záporok is kialakulnak.

A front várhatóan nagyon lassan halad kelet felé, ezért Csütörtökön éles hőmérsékleti különbség alakul ki. A nyugati-északnyugati megyékben már csak 10-15 , a Dunától keletre még 20-25 fok között alakulhat a hőmérséklet. Mindeközben nyugat felől fokozatosan beborul az ég, és egyre nagyobb területen van esély esőkre, záporokra.

Péntekre az egész országot eláraszthatja a hideg, nedves levegő, így borongós, szeles, esős időjárás valószínű, 10-14 fok közötti maximum hőmérséklettel. Esetleg a keleti határszélen lehet még pár fokkal melegebb.

Szombaton a front mögött felhőátvonulásokra, erős szélre, elszórtan záporokra, és még hűvös időre számíthatunk.

Vasárnaptól kezdődhet melegedés.