Még szerdán is egész jó idő lesz, 22 fok körüli hőmérséklettel

Szerdán a napsütést gyakran fátyol-és gomolyfelhők zavarhatják az ország nagy részén, de a délies széllel 22 fok köré melegszik fel a levegő. (A Dunántúl nyugati és északi felén már pár fokkal hűvösebb lehet ennél.) A délutáni óráktól aztán a közeledő változás előjeleként az északnyugati megyékben már záporok is kialakulhatnak.

Csütörtökön elkezdődik a változás. Nyugat felől egy lassan mozgó frontrendszer éri el térségünket, így eleinte a Dunántúlon, később a középső megyékben is egyre több felhő borítja majd az eget, amelyekből délutántól egyre többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok. A Dunántúlon már csak 11-16 fok, ettől keletre még 20-25 fok várható.

Pénteken felettünk lesz a frontzóna, így többnyire borongós, szeles időre, sokfelé esőre, záporokra számíthatunk. A hideg levegő fokozatosan halad kelet felé, így még mindig nagy hőmérsékleti különbségek lehetnek: nyugaton 10, a középső megyékben 15, a Tiszántúlon 20 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szombaton a front mögött szeles, kissé hűvös időjárásra van esély felhőátvonulásokkal, elszórt záporokkal. A csípős hajnal után délután 14-15 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Vasárnaptól ismét melegedés valószínű.